În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting lumina timp de o oră. Alăturându-se astfel celui mai mare eveniment de mediu din istorie: Earth Hour. Ediția a 16-a are loc azi, 26 martie. Stinge lumina de Ora Pământului, de la ora 20.30 până la 21.30! ”Pentru a arăta că îți dorești să trăim în armonie cu natura. Avem nevoie urgent de o climă stabilă. Să ne unim forțele pentru a opri degradarea naturii!”, invită cei de la World Wide Fund for Nature (WWF).

Prima ediție, în 2007, în Sydney

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF Australia în Sydney. În 31 martie 2007. Un brand înregistrat de organizația WWF la nivel global. ”Peste 2.2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice”, menționează WWF pe site-ul dedicat evenimentului. Un an mai târziu, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. ”Cu puțin timp înainte de eveniment, orașul Toronto din Canada a anunțat că se alătura mișcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de orase din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment”, continuă povestea sursa citată.

În 2019, celebrare în peste 8.000 de orașe

De la an la an, implicarea oamenilor de pe tot globul a crescut, transformând Earth Hour în cel mai mare eveniment de mediu din istorie. ”La ediția 2019, peste 8.000 de oraşe din peste 180 de țări au stins lumina de Earth Hour. Mesajul este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Iar vocea comună a milioane de pe tot globul ajunge chiar și în cele mai înalte foruri ale decidenților”, subliniază cei de la WWF.

În România, din 2009

În România, Earth Hour se sărbătorește din 2009. ”De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților (de) mici și mari”, se arată pe site-ul ora-pamantului.ro.

Mai multe despre Ora Pământului, aici.

Foto (c) eZiarultău

Foto – Timur Chiș – WWF România

CITEȘTE ȘI:
WWF-România | Proiect pilot pentru plata serviciilor ecosistemice din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.