Subiectul ”mai vine sau nu mai vine Ștefan Radu la națională?” a surclasat de multicel ideea de telenovelă. Pare mai degrabă cam ca un film indian bătrân cât codrul – ori jungla -, gen ”Lanțul amintirilor”, la care plângeau odinioară spectatorii prin cinematografe, cotropiți de emoții, de se rupea cămeșa pe dânșii, vorba ceea. Plângeau laolaltă și pupăza din tei, și Jack, și vrejul de fasole, Păcală, Tândală, Bismarck al ofițerului Papadopolinii, poate și peștișorul de aur (numai că la acesta din urmă se vedea mai greu).

O seamă de oameni de prin fotbalul nostru, în frunte cu ultimii selecționeri, au tot trudit pe tarlaua nădejdii spre a-l readuce pe fundașul lui Lazio la națională, chit că acesta zisese răspicat, de fiecare dată, cu politețea omului sastisit care preferă să-și vadă de acareturile lui și de caimacul din cafeaua personală, că nu vrea să revină printre ”tricolori”. Ultima tentativă a fost a selecționerului Mirel Rădoi, care însă s-a ales și el cu refuzul de pe tobă. Așa că, se vede treaba, prezențele lui Radu în echipa României vor rămâne doar un soi de lanț al amintirilor. E alegerea lui și trebuie respectată ca atare, iar nicidecum privită chiorâș.

Pe de altă parte, să te tot rogi de un jucător să revină la națională, de parcă ar fi vorba despre căpetenia mondială a breslei fundașilor, devine burlesc, fie vorba-ntre noi, boieri dumneavoastră. De văzut totuși cât timp va continua obsesia de a-l convinge pe Ștefan Radu să se întoarcă la prima reprezentativă. Obișnuința dospind cu sârg de atâta vreme, poate că unii vor încerca să-l facă să mai joace pentru națională și când va avea vreo 50 de ani. Culmea ar fi ca atunci să și reușească.

Tiberiu Sabo   

Sursa foto: romaniansoccer.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.