Două concerte va susține Ștefan Hrușcă în zilele următoare acasă, în Maramureș. Ambele spectacole au loc în Baia Mare. Primul în 14 decembrie, în cadrul turneului național de colinde. Al doilea în 16 decembrie, în Târgul de Crăciun din Centrul Vechi.

În 14 decembrie, de la ora 17.00, Ștefan Hrușcă are concert de colinde la ATP Tech Center. Un eveniment cuprins în turneul național al maramureșeanului. Ștefan Hrușcă propune spectatorilor nu doar tradiționale colinde românești și cântece de iarnă, ci și piese folk. În 16 decembrie, colindele interpretate de Ștefan Hrușcă vor răsuna în Târgul de Crăciun din Centrul Vechi al orașului Baia Mare. Concertul este anunțat pentru ora 18.00.

”Colindele lui Hrușcă atâta s-au rostogolit prin ani și prin interpretări, că unii nici nu mai știu că vin din Maramureș. Noi, cei de aici, știm că sunt colindele noastre. Că fac parte din patrimoniul nostru sătesc. Dar poate este și acesta un altfel de semn de globalizare. A «naționalizat», în sensul bun al cuvântului, colindul maramureșean atât în țară, cât și în străinătate. A pornit din Ieud și a avut turnee în lumea întreagă. A colindat românii de peste tot. Așa că un zvon din Maramureș, din România, a ajuns prin Ștefan Hrușcă în tare multe locuri din lume. Este de departe cel mai bun emisar al Maramureșului la acest capitol. Iar valoarea lui este indiscutabilă”, declara scriitorul Gheorghe Pârja pentru eZiarultău.

Sursă foto: Ticketstore

CITEȘTE ȘI:
Gheorghe Pârja: ”Da, iar vine Hrușcă! Pentru că vine Crăciunul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.