Ștafeta roșie a ajuns sâmbătă, 23 octombrie, în garnizoana Baia Mare. Azi voluntarii Invictus băimăreni au pornit în alergare spre Satu Mare, din fața Monumentului Ostașului Român.

Echipa Dragonilor Transilvani a fost condusă de comandantul Batalionului 811 Infanterie Dej, locotenent colonel Emanuel Ciobanu, care a alergat o bună porțiune de traseu. I-a predat ștafeta comandantului Batalionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș, locotenent colonel Marcel Dreghici.

Ștafeta Veteranilor Invictus, aflată la cea de-a opta ediție, a pornit la drum în 1 octombrie. Mâine ajunge la destinație. Presupune purtarea unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor pe trei trasee.

”Voluntarii Invictus demonstrează, zi de zi, că și prin sport, ne putem manifesta respectul față de eroii neamului. În alergare sau pe biciclete, prin soare, vânt sau ploaie, își continuă drumul, până când obiectivul este atins, iar ștafeta pe care o poartă, pe fiecare tronson, ajunge la următoarea destinație. Predau, simbolic, un obiect, dar în realitate, predau responsabilitatea de a îndeplini un ideal comun: întregirea Drapelului Național, la Carei, de Ziua Armatei României”, precizează Cristina Miia pe contul Invictus România.

Toate cele trei trasee însumează peste 3.500 de kilometri. Se vor întâlni la Carei, de Ziua Armatei României – 25 octombrie. ”Scopul evenimentului este acela de a cultiva simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului, spiritului de sacrificiu și respectului față de eroii neamului, de ieri și de azi”, menționează sursa citată.

Mai multe despre Invictus România descoperiți aici.

Sursă informații și foto deschidere: Invictus România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.