Ce faceți vineri seara? Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și Yellow Shirts vin cu o propunere cu adevărat inedită. Performance multimedia ”MuzeART” pe fațada Centrului Comercial Maramureșul. V-am stârnit interesul? Hai că venim și cu detaliile!

Vineri, 1 aprilie (fără niciun fel de poantă), de la 20.30 la 21.30 are loc spectacolul multimedia ”MuzeART”. Parte din proiectul ”Artă-mă”, conceptul inovator al show-ului multimedia constă în proiectarea pe fațada Centrului Comercial Maramureșul a unui material new media, acompaniat de muzică live.

”Conținutul vizual, inspirat de lucrări de artă reprezentative pentru Centrul Artistic Baia Mare, utilizează tehnologia și lumina pentru a transpune motivele picturale ale operelor consacrate pe suprafața de proiecție. Video design-ul este susținut de o coloană sonoră originală care îmbină muzica electronică și percuția live”, spun organizatorii.

Proiectul este realizat de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și Yellow Shirts, în parteneriat cu Hybrid Lab, compozitorul Darie Nemeș Bota și artistul percuționist Lucas Butaș.

”Evenimentul valorifică moștenirea artistică a orașului și își propune diversificarea activităților culturale, generarea unui sentiment de patriotism local și, bineînțeles, atragerea vizitatorilor la muzeu!”, menționează sursa citată.

Proiectul ”Artă-mă” are ca scop promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică. Pe termen lung, urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural. Realizat de Yellow Shirts în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Baia Mare și de Municipiul Baia Mare. 

Pagina evenimentului, aici.

Sursă: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», în lupta împotriva schimbărilor climatice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.