Două provocări, una mai atractivă decât alta, sunt lansate de cei de la ”Sub Stejar”. Un spectacol de teatru (jucat în Târgu Lăpuș și Stoiceni) și un atelier de creat marionete (la Târgu Lăpuș).

Ana Crăciun Lambru (Free Puppet Theatre) vine pentru prima oară în Maramureș cu un spectacol de teatru în care copiii, părinții, chiar și bunicii devin artiști alături de marionetele Storki și Noki, de Viermișorul Acrobat, Tigruț și Micuța Inventatoare Bo Piper.

Joi, 15 iulie, de la ora 19.00, începe în Târgu Lăpuș călătoria ”E ora de păpuși”. ”Fiecare poveste este plină de umor, dar și de învățăminte despre prietenie, empatie, grijă pentru animale, curiozitate și împlinirea viselor cu orice preț!”, spun organizatorii de la ”Sub Stejar”. Spectacolul de teatru interactiv se va juca duminică, 18 iulie, de la ora 18.00, și la Stoiceni.

Sâmbătă, 17 iulie, la Târgu Lăpuș, o nouă provocare marca ”Sub Stejar”: ”Copii! Haideți să învățați de la Ana Crăciun Lambru secretele din spatele unei marionete și cum să iubim și să descoperim natura. E o ocazie să lucrați cot la cot cu un artist plin ochi de imaginație și talent”.

De la ora 10.00 este programat atelierul de marionete din elemente naturale ”Spiritele pământului”. ”Mergi printr-o pădure. Privești în jur. Deodată, un con de brad îți face un semn, o ghindă îți șoptește o poveste, o frunză o ia la picior. Hai să descoperim împreună lumea din jur. Să o ascultăm cu atenție și să îi dăm viață”, spun organizatorii.

Și fiindcă am pomenit de organizatori, să dăm niște detalii. Așa cum se prezintă singuri pe contul lor de socializare: ”«Sub stejar» invită artiști din orice colț al lumii (regizori de teatru, actori, artiști păpușari, artiști plastici, muzicieni, scriitori, fotografi, meșteșugari etc.) la umbra unui bătrân stejar din Maramureș pentru a împărtăși o parte din cunoștintele lor copiilor din zonă. (…) Evenimentele au caracter interactiv, copiii luând parte la jocuri și activități menite să dezvolte aptitudini precum imaginația, creativitatea, curiozitatea, răbdarea, atenția etc., oferind o alternativă tinerilor din zona Țării Lăpușului, prin acces la cultură”.

Mai multe despre ”E ora de păpuși” din Târgu Lăpuș găsiți aici.
Mai multe despre ”E ora de păpuși” din Stoiceni găsiți aici.
Detalii despre ”Spiritele pământului” din Târgu Lăpuș sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Sub Stejar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.