Un băimărean face parte din lotul României pentru Special Olympics Invitational Games Malta, competiție care începe mâine.

”Suntem pregătiți să concurăm, să câștigăm medalii”

Special Olympics România participă cu 12 sportivi la primul eveniment internațional din Europa de la începutul pandemiei până acum, Special Olympics Invitational Games Malta. Provin din Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Baia Mare, Botoșani și Arad. Vor concura în competițiile de bocce, atletism și înot. ”Dintre sportivi, unii au deja experiența curselor alături de sportivi din alte țări, în timp ce alții vor luat startul pentru prima dată la un concurs internațional. Da, suntem pregătiți să concurăm, să câștigăm medalii, să ne bucurăm de o atmosferă pe care doar în lumea Special Olympics o poți găsi”, a declarat Roxana Ossian, conducătorul delegației Special Olympics în Malta.

Andrei Cupșa, băimăreanul din delegația României

Băimăreanul din delegația României este Andrei Cupșa. Are 27 de ani și concurează în proba de înot. Andrei practică sport de la vârsta de 9 ani. Iubește deopotrivă schiul și înotul. Are peste 90 de medalii cucerite de când este sportiv Special Olympics (2011). Are în palmares inclusiv lauri câștigați la Jocurile Mondiale Special Olympics (Coreea de Sud 2015, Austria 2017, Dubai 2019). ”Din punctul meu de vedere, cea mai mare performanță sportivă a lui Andrei este locul trei și medalia de bronz de la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2019 la proba de ștafetă 4 x 50 m mixt. A fost o demonstrație de concentrare, colaborare și depășire a propriului record la 50 m crawl”, a declarat Liliana, mama lui Andrei, pentru site-ul oficial Special Olympics România.

Participanți din 23 de țări, șase discipline

Special Olympics Invitational Games Malta va avea loc în perioada 13-18 mai. Participă 550 de sportivi din 23 de țări. Șase discipline: atletism, bocce, înot, bowling, fotbal și tenis de masă. Întrecerea din Malta reprezintă o pregătire pentru Jocurile Mondiale Special Olympics din 2023, competiție care va avea loc în Germania.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. În România, din 2003 și până în prezent, Special Olympics a ajutat peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Special Olympics România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.