Federația Mondială de Snowboarding (World Snowboard Federation) a publicat, ieri, clasamentul mondial actualizat pentru disciplina olimpică snowboarding.

În clasamentul pentru groms (tineri sub 15 ani), la disciplina snowboarding slopestyle  apare și băiăareanul Patric Ilut (The Flying Boy), pe poziția a 3-a. Performanța este fără precedent în snowboardingul românesc. Niciun practicant de slopestyle din România nu a reușit să urce atât de sus în clasamentele oficiale WRR și WRT.

Reușita este cu atât mai importantă cu cât Patric nu a primit un cod FIS din partea Federației Române de Schi, așa încât el nu a putut  să participe la niciun concurs FIS, fiind astfel privat de o mulțime de puncte. Aceasta reprezintă o pierdere foarte mare nu doar pentru sportivul baimarean, ci și pentru sportul românesc.

Lui Patric i-a fost refuzată participarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Maribor, Slovenia, din acest an, de catre Comitetul Olimpic și Sportiv Roman,  unde tânărul era calificat la diciplina skateboarding street. Probabil COSR consideră că România nu are nevoie de medalii, de titluri și de un viitor în două discipline olimpice.

În acest moment The Flying Boy se antrenează la Praga pentru finala circuitului mondial World Rookie Tour la skateboarding, unde este calificat pe prima poziție. Finala WRT se desfășoară în acest weekend în vestitul Mystic Skatepark. Succes, Flying Boy!

Sursă informații și foto: Asociația Extrem Rivulus

CITEȘTE ȘI: Skateboarding | Patric Iluț s-a impus la prima ediție a Moldavian…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.