Patric Iluț

Maramureș Rookie Fest, etapă din circuitul World Rookie Tour, invită iubitorii de snowboard și schi la Izvoare, în perioada 2-5 februarie. Peste 100 de sportivi diin 12 țări și-au anunțat deja prezența.

Etapă din circuitul World Rookie Tour, la Izvoare

În perioada 2-5 februarie, la Izvoare are loc Maramureș Rookie Fest, etapă din circuitul World Rookie Tour. Evenimentul este organizat de ACS Extrem Rivulus Baia Mare, unic reprezentant al World Snowboard Federation în România. ”Evenimentele marca Extrem Rivulus permit tuturor sportivilor și iubitorilor de adrenalină să participe la concursuri oficiale (cu punctaj acordat de Federația Mondială de Snowboard și Federația Internațională de Schi și Snowboard) alături de cele mai mari nume din clasamentele mondiale. Este o șansă unică pentru amatori de a demonstra ce pot, World Rookie Tour fiind singurul circuit mondial care permite participarea tuturor sportivilor, legitimați sau nu”, informează Bogdan Iluț – președinte ACS Extrem Rivulus Baia Mare.

Băimăreanul Patric Iluț, ”The Flying Boy” – la start

Aflată la cea de-a doua ediție, etapa Maramureș Rookie Fest aliniază la start peste 100 de sportivi de top din 12 țări. Pe ”harta” Maramureș Rookie Fest figurează performeri din Austria, Germania, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Olanda și România. ”Concurența este foarte mare, sportivii se luptă pentru punctaj, pentru o clasare cât mai bună în topul mondial, ceea ce asigură un show adevărat”, menționează Iluț. Circuitul World Rookie Tour se adreseaza tinerilor cu vârste sub 19 ani și se împarte pe două categorii: Groms – sportivi sub 15 ani (băieți și fete) și Rookies – sportivi sub 19 ani (băieți și fete). Băimăreanul Patric Iluț, ”The Flying Boy”, campion mondial la skateboarding în 2022, categoria sub 15 ani, va fi prezent la competiția din Maramureș.

Primii trei clasați, calificați în finalele  mondiale

Atleții vor începe să sosească Izvoare de joi, 2 februarie. Vineri, 3 februarie sunt programate antrenamentele oficiale. Sâmbătă, 3 februarie, începe concursul propriu-zis. Premierea și petrecerea se vor derula atât pe pârtie, cât și la Izvoare Resort din Poiana Soarelui, după cum anunță organizatorii. Spectacolul sportiv va fi completat de DJ, muzică și Unguru’ Bulan în calitate de inviitat special.

”Pe lângă premiile extrem de consistente pentru câștigători (premii în valoare de 25.000 euro), primii trei clasați la fiecare categorie se vor califica automat la finalele World Rookie Tour de la Kaprun, în intervalul 19-25 martie pentru snowboard, respectiv la Madonna di Campiglio în intervalul 26- 30 martie pentru freeski, având cazarea și taxa de participare plătite”, precizează președintele ACS Extrem Rivulus Baia Mare.

Doritorii se mai pot înscrie la concurs aici.

Sursă informații și foto: ACS Extrem Rivulus Baia Mare

DESCOPERĂ ȘI:
Snowboard | Și a fost Maramureș Rookie Fest | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.