Băimăranul Patric Iluț (13 ani), supranumit ”The Flying Boy”, a câștigat, sâmbătă, etapa de Campionat Mondial de Skateboarding Under 19 organizată în Skatepark Rozelor din Cluj-Napoca. Patric este lider mondial la categoria Under 15 și a câștigat, pentru a treia oară în acest sezon competițional, clasamentul overall al unei etape. 68 de rideri de top din lume s-au înscris la prima etapă World Rookie Tour (WRT) de skateboarding organizată în Cluj-Napoca și cea mai mare competiție de skate din România.

Concurenții s-au întrecut la disciplina street, cei de la masculin în cadrul celor două categorii de vârstă – groms (sub 15 ani) și rookies (15-19 ani), iar la feminin la categoria generală Under 19 – girls.

”A fost o super ediție World Rookie Tour, cu o atmosferă incredibilă și cu juniori care au făcut un adevărat spectacol la Cluj! Nu a fost una lipsită de provocări și emoții pentru că vremea a fost capricioasă și am avut două rafale puternice de ploaie între probe. Însă am reușit să controlăm situația, iar concursul s-a desfășurat fără probleme. Este pentru prima dată când Cluj-Napoca găzduiește o etapă de Campionat Mondial de Skateboarding și a doua din țară, după cea pe care am organizat-o în luna iunie, în Baia Mare. Mai exact, este o etapă oficială din World Rookie Tour, care este circuitul mondial pentru tinerii atleți, tinerii skateboarderi, la disciplina Street. Este un concurs care atrage concurenți din toată lumea. Copiii se luptă pentru puncte. Concursul din Cluj a fost cea mai mare competiție de skate organizată vreodată în România, iar noi ne bucurăm că am reușit să ajungem pe harta celei mai mari competiții mondiale de skateboarding Under 19”, a spus Bogdan Iluț, organizator și președintele asociației sportive Extrem Rivulus.

Ocupanții primelor trei locuri ale World Rookie Tour Cluj-Napoca la fiecare disciplină s-au calificat automat în marea finală WRT de la Innsbruck, Austria, care are loc în perioada 10 septembrie – 2 octombrie 2022.

Patric Iluț, câștigătorul etapei World Rookie Tour din Cluj, este lider al clasamentului mondial World Rookie Tour la categoria groms (sub 15 ani).

”Sunt extrem de fericit că am câștigat etapa World Rookie Tour din Cluj. (…) Acum abia aștept marea finală, unde sper să câștig din nou un loc bun pentru România!”, a spus Patric Iluț.

Sursă informații și foto: Cluj Rookie Fest

CITEȘTE ȘI: Skateboarding | Patric Iluț, liderul clasamentului mondial World Rookie Tour

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.