Traian Rareș Tuș

Un premiu I, un premiu III și o mențiune la Olimpiada Națională a Societății Române de Fizică au fost aduse în Maramureș de elevi ai colegiilor ”Șincai” din Baia Mare și ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

Patru elevi ai Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare au participat la etapa finală a Olimpiadei Naționale a Societății Române de Fizică. Traian Rareș Tuș (clasa a X-a D, profesor Petrică Plitan) a cucerit locul 1, plasat fiind pe a doua poziție în clasamentul național al elevilor de clasa a X-a. Matei Răzvan Jugrastan (clasa a VII-a B, prof. Petrică Plitan) a obținut mențiune. Rareș Sava (clasa a X-a E) și Adrian Temeian (clasa a VIII-a A), ambii pregătiți de prof. Marina Lici, au reprezentat și ei colegiul băimărean la faza finală.

Raul Covrig (clasa a VI-a, prof. Gabriela Marusia Cobel) de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației a cucerit premiul III.

Scopul Olimpiadei de Fizică a Societății Române de Fizică este atragerea elevilor din învățământul preuniversitar către studiul fizicii; menținerea interesului elevilor pentru această știință; ​oferirea unui cadru adecvat pentru evaluarea cunoștințelor elevilor care doresc să performeze în fizică.

Sursă informații: Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Colegiul Național ”Dragoș Vodă”. Sursă foto arhivă: Facebook / Gheorghe Sincai Esential

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.