David Norbert Vălean de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare a câștigat premiul I, categoria clasa a V-a, la concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro.

Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, ediția a XII-a, și-a desemnat câștigătorii. În clasamentul final al elevilor de clasa a V-a, David Norbert Vălean de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare s-a clasat al doilea pe țară, cucerind – grație punctajului obținut – premiul I și medalia de argint, după cum informează reprezentanții colegiului băimărean.

Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro are ca scop ”cultivarea aptitudinii elevilor de a rezolva, generaliza şi comenta problemele de matematică, dobândirea deprinderilor de exprimare corectă, în scris şi oral, şi de utilizare eficientă a calculatorului în procesul de instruire”, se arată pe site-ul competiției. Concursul se adresează elevilor din clasele IV-XII, abonaţi ai revistei Gazeta Matematică şi ai portalului viitoriolimpici.ro.

”Este o confruntare de anduranță, în care sunt cuantificate inteligența, creativitatea și munca constantă a participanților”, precizează dascălii de la catedra Matematică a Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”.

Sursă informații și foto: Facebook / Gheorghe Sincai Esential

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.