Simone Tempestini a câștigat ediția 2023 a Raliului Maramureșului, după ce s-a impus în șase dintre cele șapte probe care s-au desfășurat în cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano.

”Echipajul format din Tempestini și Sergiu Itu pe modelul Porsche 997 RGT a fost întrecut o singură dată în Maramureș, pe a șasea probă specială, Codul Butesii de 20,9 kilometri, acolo unde victoria a fost obținută de Sebastian Barbu și Teo Găină (Skoda Fabia Rally2 Evo) la o diferență de 1,5 secunde”, se arată în comunicatul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Pentru Tempestini este a doua victorie pe asfaltul din Maramureș, după cea din 2021.

”Dintre cele 10 probe programate, doar șapte au avut loc, super speciala din Baia Mare fiind anulată din motive organizatorice, iar probele 2 și 8 din motive de securitate. Astfel, din cauza faptului că nu s-a desfășurat cel puțin 75% din traseul inițial, ci doar 74,8%, comisarii sportivi au decis, conform regulamentului, înjumătățirea punctelor la acest raliu. O decizie finală va fi luată de Comisia de Competiții în cadrul ședinței de marți”, precizează sursa citată.

Până la o decizie finală în cazul punctelor, FRAS informează că Norbert Maior, al cincilea în Maramureș, rămâne lider în clasamentul general provizoriu, cu 68 de puncte. Este urmat de Simone Tempestini, cu 67,5 puncte, și de Sebastian Barbu, cu 62 de puncte.

Campionatul Național de Raliuri Betano se va muta pe macadam luna viitoare, atunci când va avea loc Raliul Sibiului în 14 și 15 iulie.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Automobilism Sportiv. Sursă video: Facebook / Simone Tempestini

CITEȘTE ȘI:
Iosif Hecko, alergând printre amintiri… (III)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.