În premieră pentru România, în 27 iulie, la Sighetu Marmației are loc Parada Internațională a Coșarilor. Sunt anunțați participanți din Germania, Serbia, Estonia, Lituania și România.

Parada va porni la ora 10.00 de la Hotel Grădina Morii pe traseul: strada Eroilor, strada Avram Iancu, strada Ioan Mihalyi de Apșa, strada Bogdan Vodă până la sensul giratoriu de la Pompieri, Parcul central. La sfârșitul paradei, mașinile de coșari și tehnicile de curățare a coșurilor de fum vor face obiectul unei prezentări speciale, în parcul din centrul orașului.

”Coșarii nu doar aduc siguranță și noroc în casele oamenilor, ci și zâmbetul pe buzele celor din jur. Vă invităm să ne bucurăm împreună de această sărbătoare a tradiției și măiestriei”, se arată în comunicatul postat de Asociația Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șeminee.

Evenimentul este organizat de Asociația Hornarilor, Constructorilor de Coșuri de Fum și Șeminee. În parteneriat cu Primăria Sighetu Marmației și Detașamentul de Pompieri.

Sursă: Primăria Sighetu Marmației. Foto deschidere (c) Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Caravana TIFF revine în Breb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.