Sâmbătă, 16 septembrie, începe seria celor patru ateliere gastronomice din cadrul proiectului „Gust de Maramureș – rețete tradiționale de pe Valea Vișeului”. Proiect derulat de Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației.

Atelierele gastronomice „Gust de Maramureș: din bucătăria bunicii” se vor desfășura sub îndrumarea unor „socăcițe”. Și îi vor avea ca protagoniști pe copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației. Aceștia vor descoperi modul de preparare și gustul rețetelor tradiționale. Meniul zilei de 16 septembrie propune: supă de chimen, sarmale cu păsat și pancove.

Sunteți invitați sâmbătă, de la ora 11.00, la Muzeul satului maramureșan „Mihai Dăncuș” (zona gastronomică). Să luați parte la prepararea și degustarea bucatelor. ”Nu siți rușinoși, haidați la masă!”, lansează invitația cei de la Muzeul Maramureșan.

Proiectul „Gust de Maramureș – rețete tradiționale de pe Valea Vișeului” reprezintă un demers care își propune să cerceteze și să recupereze cultura gastronomică din subzona etnografică a Văii Vișeului. Surprinzând practici culinare tradiționale, păstrate și transmise din generație în generație. Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sursă informații: Muzeul Maramureșan. Sursă foto: Gust de Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Cultura gastronomică tradițională de pe Valea Vișeului, în centrul unui proiect al Muzeului Maramureșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.