Echipa de robotică Tech-X de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației s-a calificat la Campionatul Național de Robotică. Competiția va avea loc luna viitoare, cu 60 de echipe la start.

”După trei meet-uri reușite, constant pe locuri fruntașe, ne-am clasat inițial pe locul 5 în clasamentul ligii regionale Cluj. În perioada 8-11 februarie 2024 a avut loc la Cluj Innovation Park mult așteptata etapă regională a competiției FTC, cea mai mare competiție de robotică din România. Am oferit o prestație istorică pentru echipa noastră, doborând de mai multe ori recordul de scor al ligii (291 pct, 259 pct) și ajungând până în finala etapei regionale”, dau de veste reprezentanții Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației.

După prestația de la etapă regională a FIRST Tech Challenge România, echipa de robotică Tech-X de la colegiul sighetean a obținut locul 3 la premiile speciale ”Think Award” și calificarea la etapa națională. ”Suntem singura echipă maramureșeană calificată la Campionatul Național de Robotică, competiție ce va avea loc în perioada 22-24 martie 2024 și în care vor concura cele mai bune 60 de echipe de robotică din România”, menționează sursa citată.

Sursă: Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației

Tech – X

CITEȘTE ȘI:
Trei echipe din Maramureș, în palmaresul celei mai mari competiţii de robotică pentru liceeni din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.