Societatea de Chimie din România i-a acordat lui Darius Alexandru Sindreștean – elev în clasa a XII-a D la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației – diploma și medalia ”Petru Poni”. Pentru rezultatele obținute la Olimpiada Internațională de Chimie, ediția 2023. Darius Alexandru Sindreștean a câștigat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie derulată în Elveția. Acolo unde România a fost reprezentată de patru elevi, toți revenind acasă cu medalii. Una de aur, două de argint și una de bronz.

La ceremonia derulată ieri, au fost prezenți, printre alții, Mihai-Cosmin Pop – inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Carmen Ulici – inspector fizică-chimie, conducerea colegiului sighetean, precum și Nița Enache – profesoara care l-a pregătit pe Darius.

Potrivit unei prezentări realizate pe site-ul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Petru Poni (4 ianuarie 1841, Săcăreşti – 2 aprilie 1925, Iaşi) a fost chimist, profesor universitar şi academician român. La Universitatea din Iaşi a înfiinţat primul laborator de chimie în 1882. Și Catedra de Chimie organică în 1891. A publicat primele manuale de chimie şi fizică în limba română. A colaborat la înfiinţarea Societăţii Române de Ştiinţe, în 1890. Și a Societăţii de Ştiinţe, în 1900. Petru Poni a efectuat primele cercetări asupra compoziţiei chimice a mineralelor din România. În 1889 este ales membru al Academiei Române şi apoi preşedinte al acesteia.

Sursă: Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației 

CITEȘTE ȘI:
Elev al Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.