Școala de vară de la Cumpătu organizează un masterclass de pian cu sigheteanul Cadmiel Boțac. ”Una din marile revelații între pianiștii «new-generation» din România”, se arată în prezentarea cursului de perfecționare instrumentală. Un eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Național ”George Enescu”. ”Pe parcursul anilor, Școala de vară de la Cumpătu a colaborat cu nume de referință din zona muzicii clasice precum marele nostru pianist Dan Grigore, doamna profesor Marietta Orlov (Toronto, Canada) și pianistul Eduard Kunz (Rusia)”, precizează sursa citată.

Cadmiel Boțac a început studiul pianului la vârsta de 4 ani, în Sighetu Marmației, îndrumat de profesoara Monica Chifor. A studiat la Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (prof. Daniel Goiți), unde este doctorand din octombrie 2023. Are un master la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena (prof. Stefan Arnold) și urmează în prezent studiile postgraduale. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Robert Levin, Boris Berman și Markus Schirmer.

A câștigat prestigioase premii în țară și peste hotare. A fost bursier al ”Fundației pentru Comunitate”, și al ”Fundației Regale Margareta a României”. ”În noiembrie 2019, tânărul artist a avut ocazia să interpreteze lucrarea «Fantezie pentru pian și orchestră» de George Enescu, la peste o sută de ani de la prima și singura interpretare a lucrării. Prima interpretare a avut loc la începutul anilor 1900, chiar sub bagheta maestrului George Enescu”, informează sursa citată.

Albumul de debut ”CADMIEL BOȚAC – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu” a apărut în noiembrie 2021 la Casa Radio din București. A susținut recitaluri în SUA, Luxemburg, Croația, Italia, Franța, Rusia, Germania, Austria și România.

Masterclass-ul este programat pentru perioada 21-24 august. ”Sunt onorat de invitația de a susține un masterclass de pian în această vară la Muzeul «George Enescu» din Sinaia! Vom avea patru zile de muncă intensă, care se vor încheia cu recitalul tinerilor pianiști înscriși la curs. Aștept cu bucurie acest nou proiect, de data aceasta în calitate de profesor!”, mărturisește Cadmiel Boțac.

Sursă: Facebook / Masterclass de pian Cadmiel Boțac (credit foto: Ciprian Florea)

CITEȘTE ȘI:
Din Sighetu Marmației, la Viena – un parcurs pe clape de pian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.