Pianistul Cadmiel Boțac și violoncelistul Cornelius Zirbo vor susține recitaluri-eveniment în Cluj-Napoca, Timișoara și București. Cei doi sunt primii laureați ai bursei ”Moștenitorii României muzicale”.

Franz Liszt și Serghei Rahmaninov, propunerile lui Cadmiel și Cornelius

Pianistul Cadmiel Boțac și violoncelistul Cornelius Zirbo vor prezenta ”două lucrări-reper ale repertoriului romantic, totodată, printre cele mai dificile tehnic: Sonata în si minor pentru pian de Franz Liszt și Sonata op. 19 în sol minor pentru violoncel și pian de Serghei Rahmaninov”, anunță reprezentanții Radio România Muzical.

Primul recital are loc sâmbătă, 8 ianuarie 2022, ora 19.00, la Sala Auditorium Maximum UBB din Cluj-Napoca. Va fi parte a stagiunii Filarmonicii „Transilvania”. Va urma marți, 11 ianuarie, ora 19.00, un popas muzical la Sala Capitol din Timișoara. Recital organizat în colaborare cu Filarmonica „Banatul”. Joi, 13 ianuarie, ora 19.00, este programat recitalul la Sala Radio din București. Acesta din urmă va putea fi ascultat în direct la Radio România Muzical.

Va fi prezentat albumul de debut al sigheteanului

În cadrul recitalurilor, prezentate de Cristina Comandașu, redactor șef Radio România Muzical și inițiatoarea acestui proiect, va avea loc și prezentarea albumului de debut al sigheteanului Cadmiel Boțac. Album apărut la Editura Casa Radio în noiembrie 2021. Albumul este o parte a premiului său obținut în 2020 la competiția pentru bursa „Moștenitorii României muzicale”. ”A fost salutat deja cu entuziasm de public și de critică pentru calitatea lui excepțională”, precizează sursa citată.

Turneul este prima manifestare dedicată de Radio România Muzical la aniversarea a 25 ani de existență (a emis pentru prima dată în 24 martie 1997), fiind singurul post românesc consacrat muzicii culte. Turneul este organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera care continuă astfel, pentru al patrulea an consecutiv, proiectul „Moștenitorii României muzicale”.

Proiectul „Moștenitorii României muzicale” își ropune să-i aducă pe una dintre cele mai prestigioase scene din România, cea a Sălii Radio, pe tinerii și excepționalii muzicieni ai țării, artiști care desfășoară o importantă activitate în străinătate, dar pe care publicul românesc are șansa de a-i asculta prea rar. Recitalurile din acest proiect se adresează unui public larg, cu un repertoriu accesibil și cu o durată de o oră, fără pauză. Din 2018 și până în prezent au avut loc 15 recitaluri. În 2020, Radio România Muzical și Rotary Club Pipera au inițiat și bursa „Moștenitorii României muzicale”, pentru tineri muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani. Primii doi câștigători ai bursei au fost pianistul Cadmiel Boțac (2020) și violoncelistul Cornelius Zirbo (2021).

Mai multe informații despre turneu și cei doi protagoniști, aici.

Detalii despre albumul de debut al lui Cadmiel Boțac, aici.

Sursă informații și foto turneu: Radio România Muzical. Foto deschidere: arhiva personală Cadmiel Boțac.

CITEȘTE ȘI:
Sigheteanul Cadmiel Boțac, câștigător al Bursei „Moștenitorii României muzicale” | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.