Pianistul Cadmiel Boțac, originar din Sighetu Marmației, în prezent masterand la Academia de Muzică și Arte din Viena, a fost desemnat câștigătorul Bursei „Moștenitorii României muzicale” – anunță Radio România Muzical.

Proiectul „Moștenitorii României muzicale”, lansat în 2018, a însemnat până în prezent 9 recitaluri și concerte la Sala Radio, susținute de tineri muzicieni români cu o importantă carieră internațională, dar și un dublu CD apărut în 2019 la Editura Casa Radio. Din 2020, „Moștenitorii României muzicale” înseamnă și o bursă de 4.000 euro, oferită de Rotary Club Pipera, informează Radio România Muzical.

În concursul pentru obținerea acestei burse s-au înscris 24 de tineri muzicieni cu vârste între 16 și 24 ani, aplicațiile fiind transmise exclusiv online. Juriul – din care au făcut parte personalități ale vieții muzicale românești precum violonistul Alexandru Tomescu – solist concertist al Orchestrelor Radio, Liliana Staicu – director al Orchestrelor și Corurilor Radio, violonistul Răsvan Dumitru – șef partidă vioara a doua în cadrul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca și membru al Cvartetului Arcadia, Valentina Băințan – producător TVR și Cristina Comandașu – manager Radio România Muzical – a stabilit ieri cei patu finaliști, alegând dintre aceștia și câștigătorul bursei.

Este vorba despre pianistul Cadmiel Boțac. În vârstă de 23 ani, Cadmiel Boțac este în prezent masterand la Academia de Muzică și Arte din Viena, după studii la Sighetu Marmației (de unde este originar) și Cluj-Napoca. ”Deține o listă impresionantă de premii naționale și internaționale, fiind invitat deja regulat în stagiunile de concerte românești, în calitate de solist-concertist. Un talent ieșit din comun, cu o tehnică impecabilă și înțelegere a actului muzical, Cadmiel Boțac deține toate datele pentru o carieră artistică de înalt nivel internațional”, se precizează în comunicatul Radio România Muzical.

Ca parte a bursei sale, Cadmiel Boțac va susține un recital la Sala Radio. ”Mai mult, va susține și un concert alături de Orchestra Națională Radio; iar înregistrările de studio pe care le-a realizat pentru Radio România Muzical ca parte a premiului câștigat în 2018 la Concursul internațional de pian <<Transilvania>> de la Brașov, vor fi incluse pe un disc al Editurii Casa Radio ce va apărea în 2021”, anunță aceeași sursă. În ceea ce privește partea în bani a bursei, aceasta ”îi va permite lui Cadmiel să-și achiziționeze un pian pentru studiu, pe care nu l-a avut niciodată în proprietate până acum”.

Fantaisie Impromptu op. 66 de Frédéric Chopin – ”Îmi stârnește amintiri frumoase din perioada copilăriei, când am început să mă îndrăgostesc de muzica lui Chopin”, mărturisește sigheteanul pe contul de Facebook.

🎹 Comunicatul integral despre Bursa ”Moștenitorii României muzicale” este disponibil aici.

Sursă informații: Radio România Muzical. Sursă video și foto: Facebook / Cadmiel Boțac – Pianist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.