”Cu emoție, bucurie și mulțumire, vă prezint albumul meu de debut, apărut în această săptămână la Editura Casa Radio din București”, anunță sigheteanul Cadmiel Boțac.

”Albumul intitulat «CADMIEL BOȚAC – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu» este rezultatul a două distincții acordate tânărului artist de Radio România Muzical: Premiul special primit în 2017 la «Transylvanian International Piano Competition» de la Brașov – ce a constat într-o sesiune de înregistrări speciale realizate un an mai târziu la Radio România, în Studioul de concerte – și Bursa «Moștenitorii României muzicale» câștigată în 2020”, se arată în comunicatul Editurii Casa Radio.

Albumul cuprinde lucrările Sonata nr. 23 op. 57 în Fa minor „Appassionata” de Ludwig van Beethoven, Sonata nr. 2 op. 35 în Si bemol minor „cu marș funebru” de Frédéric Chopin și Suita nr. 2 op. 10 în Re major „Clopote sonore” de George Enescu.

”Prin acest prim album al său, tânărul artist demonstrează că doar cu har și tenacitate, cu dăruire și perseverență, cu minuțiozitate și pasiune se poate pătrunde în lumea atât de specială a pianiștilor-concertiști”, scrie Octavia Gălescu în prezentarea albumului, citată de Editura Casa Radio.

”Știu că, în orice moment important al vieții, e bine să îi menționezi pe cei care ți-au fost alături în realizarea viselor tale. În primul rând, sunt mulțumitor lui Dumnezeu, care mereu e alături. În ceea ce mă privește, m-a binecuvântat cu inspirație, spirit artistic și putere de muncă. Mulțumirile mele speciale se îndreaptă către echipa Radio România Muzical, cei care au contribuit decisiv la realizarea acestui disc. Apoi gândurile mele se îndreaptă către mentorii mei, care, de-a lungul timpului, au fost o sursă de inspirație pentru mine, fiind un model pe care mi-am dorit mereu să îl urmez. Nu în ultimul rând, mulțumiri speciale familiei, celor apropiați, prietenilor și tuturor celor care vor asculta acest album”, scrie Cadmiel Boțac pe contul de socializare.

Cadmiel Boțac (născut în 16 ianuarie 1997) este, în prezent, masterand la Universitatea de Muzică și Arte din Viena.

Albumul poate fi comandat aici.

Informații și foto: Editura Casa Radio

CITEȘTE ȘI:
Sigheteanul Cadmiel Boțac, câștigător al Bursei „Moștenitorii României muzicale” | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.