Credit foto: Sofija Palurovic

Originară din Sighetu Marmației, Aurelia Vișovan este unul dintre muzicienii invitați la Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo. ”On the Couch”, cum se numește această a XVIII-a ediție, va avea loc în perioada 27 octombrie – 12 noiembrie în București și în Cluj-Napoca.

”On the Couch”: 2 orașe, 18 concerte, 35 de muzicieni

A XVIII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată ”On the Couch”, va avea loc în perioada 27 octombrie – 12 noiembrie în București și în Cluj-Napoca. Va aduce în fața publicului 18 concerte, 35 de muzicieni și seria de evenimente ”SoNoRo Talks – ON THE COUCH”.

Prin tema din acest an, ”On the Couch”, Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo vă propune o călătorie în intimitatea emoțiilor umane. ”Este cunoscut faptul că terapia prin muzică poate fi unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru vindecarea corpului și al sufletului, așa că vă invităm pe o canapea imaginară, să ascultați cum muzica se transformă în liniște”, se arată pe site-ul SoNoRo.

”Să pornim, așadar, în călătoria către noi înșine, cu muzica în calitate de terapeut”

Inspirația pentru tema acestei ediții are rădăcini în Viena, orașul genialilor Mozart, Brahms, Beethoven, Schubert, Zemlinsky, Webern sau Schönberg. Tot acolo, disciplinele psihanalitice au înflorit. ”Acum știm că atât arta, cât și știința sunt instrumentele care ne ajută să ne înțelegem pe noi înșine și relațiile noastre cu lumea exterioară. Să pornim, așadar, în călătoria către noi înșine, cu muzica în calitate de terapeut. Vă promitem că va fi fascinant!”, propun cei de la SoNoRo.

Aurelia Vișovan a început studiul pianului la vârsta de 5 ani, în Sighetu Marmației

Pe lista artiștilor participanți la ediția a XVIII-a a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo se numără și sigheteanca Aurelia Vișovan. ”O pianistă, clavecinistă și fortepianistă română de renume internațional, câștigătoare a ediției 2019 a Concursului Musica Antiqua din Brugge (fortepiano). Susține în mod regulat concerte și recitaluri atât pe instrumente istorice, cât și pe pianul modern, în săli precum Großer Saal a Filarmonicii din Berlin, BOZAR, Auditorio de Zaragoza, Casa da Musica Porto, Musikverein Viena, Ateneul Român din București, precum și în festivaluri de renume. În 2017, Aurelia Vișovan a interpretat în premieră mondială Concertul pentru pian și orchestră de George Enescu, descoperit recent”, o prezintă cei de la SoNoRo. Peste 25 de premii are în palmares Aurelia Vișovan.

Născută în 1990 în Sighetu Marmației, Aurelia Vișovan începe studiul pianului la 5 ani. După trei luni, urcă pe scenă. De la 6 ani participă la concursuri. După circa un an și jumătate de studiu, vine și prima distincție. La 12 ani se mută singură în Cluj-Napoca pentru a-și aprofunda studiile la Liceul de Muzică și la Academia ”Gheorghe Dima”. Pleacă apoi la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. Azi este doctor în muzică și predă la universitatea de profil din Nürnberg.

Sursă foto Aurelia Vișovan: arhiva personală Aurelia Vișovan (credit foto deschidere: Sofija Palurovic). Sursă foto festival: Facebook / SoNoRo

CITEȘTE ȘI:
Aurelia Vișovan: ”Într-un fel la Viena am devenit artist, înainte eram doar o bună pianistă…”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.