Şeful Postului de poliţie comunal Satulung, agentul şef principal Florin Ungur, are o pasiune a lui. Aceea de a da cu dalta. În lemn. Sculptează. Într-o astfel de profesie, cea de polițist, sensibilitățile nu sunt chiar trăiri pe care le pui pe tapet, în văzul lumii. Ele rămân, cum ar veni, pentru acasă. În micul și tainicul univers pe care îl avem fiecare dintre noi. Cum se pot pupa meseria de polițist cu pasiunea pentru sculptură? Simplu și fără vreo mască împotriva coronavirusului.

Până mai ieri, creațiile în lemn ale lui Florin erau inspirate din zona religioasă. S-a gândit însă să ”deseneze” cumva în lemn și ceea ce ține de meseria lui, în care robotește de 28 de ani.

”Mi-am dorit ca înainte de a merge în pensie să rămână după mine o urmă. Este o onoare şi o mare bucurie ca să îmi aprecieze cineva munca. Pentru mine este cea mai valoroasă răsplată şi cel mai mare preţ pe care mi-l poate da cineva pe o sculptură”, a mărturisit poliţistul. Sculptura sa cea din urmă completează zecile de creații făurite în atelierul personal. În semn de respect, aceasta şi-a găsit locul în holul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, unde poate fi admirată de către toţi colegii poliţistului. (Vladimir Andru)

Sursă informații și foto: IPJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.