Credit foto: Mircea Trifan

Filmul documentar de scurtmetraj ”Incursiune în Baia Mare medievală” și filmul artistic ”În umbra lui Shakespeare” vor fi proiectate la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare. În cadrul evenimentului ”Seri de film la Bastion”.

”Incursiune în Baia Mare medievală”, film documentar de scurtmetraj lansat în 2023, va fi prezentat în 15 și 17 februarie la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare. ”Situat într-un cadru natural deosebit, la poale Munților Gutâi și traversat de râul Săsar, orașul cu denumirea veche de Rivulus Dominarum, respectiv Râul Domnițelor, municipiul Baia Mare are o atestare documentară de peste 700 de ani, urmele perioadei medievale fiind foarte prezente în acest frumos oraș, reprezentată de clădiri și vestigii istorice din perioada respectivă”, se arată în prezentarea documentarului.

Regia: Dr.Tarkanyi Janos
Scenariul: Walter Übelhart
Narator: Cosmin Cozma
Imaginea: Marius Roman
Producător: Coralia-Monica Übelhart

Filmul artistic ”În umbra lui Shakespeare” / ”The Silversmith” va fi proiectat în 16 și 18 februarie. La baza filmului stă ”În umbra lui Shakespeare”, romanul de debut al lui Walter Übelhart, publicat în 2016. Filmul ”The Silversmith” / ”În umbra lui Shakespeare” a fost proiectat în premieră pentru publicul larg în luna august a anului 2023. Filmul vorbește despre Johannes Banfi Huniades, un argintar din Baia Mare care ajunge în anturajul lui William Shakespeare. În palmaresul peliculei figurează peste 60 de nominalizări și premii pe șase continente.

Regia: Dr.Tarkanyi Janos
Scenariul: Walter Übelhart
Imaginea: Marius Roman și Bogdan Stoica
Producător: Coralia-Monica Übelhart
În distribuție: Ioan-Mircea Farcaș, Alexandru Stan, Paul-Mircea Munteanu, Marian Baroian

Proiecțiile încep la ora 19.00. În fiecare seară vor fi prezenți unii din cei implicați în realizarea celor două filme.

Evenimente organizate de Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și Bastionul Măcelarilor.

CITEȘTE ȘI:
Walter Übelhart: ”Un an de zile am ținut manuscrisul închis într-un sertar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.