Înscrierile pentru ”Murals of Youth”, primul concurs de artă murală pentru liceeni organizat în România, au fost deschise. Evenimentul, organizat de Comunitatea 156 și ajuns la a doua ediție, va avea loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Între 30 august și 1 septembrie, ca eveniment principal în cadrul Festivalului ”Murals of Youth” (M.Y.).

Înscrieri până în 30 iunie

”«Murals of Youth» este singurul festival și concurs internațional de artă murală dedicat elevilor de liceu. Evenimentul aduce împreună tinerii artiști, profesioniștii și comunitatea, transformând centrul orașului Cluj-Napoca într-o expoziție impresionantă și vie. Cu live painting, ateliere dedicate publicului larg și conferințe, festivalul promovează expresia creativă și conexiunile culturale într-un mod energic și educativ”, se arată în comunicatul de presă.

Cei care vor să participe la concurs trebuie să trimită schițe, portofolii și detalii de înregistrare până în 30 iunie. Pe adresa de email a Comunității 156, organizatorul evenimentului. Selecția va fi efectuată de un juriu format din patru artiști. În iulie vor fi anunțați participanții la concurs. Singura condiție pentru concurenți este să fie elevi de liceu (clasele IX-XII).

Obiectivul principal: educația prin artă

”Obiectivul principal al festivalului M.Y. este să promoveze educația prin artă, oferind elevilor de liceu, dar și publicului larg, o platformă de explorare a artei și a abilităților artistice. Pe lângă concurs, festivalul găzduiește cursuri speciale de artă pentru vizitatorii festivalului. De asemenea, festivalul M.Y. creează un mediu propice pentru discuții libere între elevi și profesioniști, oferindu-le șansa de a-și împărtăși experiențele și de a primi sfaturi practice”, informează sursa citată.

La prima ediție ”Murals of Youth” patru echipe și șase artiști individuali au desenat, folosind vopsea lavabilă, șablon, pensulă sau spray, timp de trei zile, pe panouri uriașe de 5 metri lățime și 2,5 metri înălțime. În paralel, mai multe activități au fost organizate pentru spectatori. Unul dintre cei mai cunoscuți artiști murali clujeni, KERO Zen, a făcut demonstrații de desen pe o mașină chiar în Piața Unirii.

Evenimentul a fost lansat de Comunitatea 156, un proiect inițiat de profesor dr. Sergiu Georgian Mazerschi, demarat ca și activitate extrașcolară în 2021. Comunitatea 156 este formată din elevi / foști elevi și profesori ai Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca. Scopul comunității este schimbarea felului în care este privit sistemul de învățământ din România, prin organizarea de activități extrașcolare care nu se regăsesc în curriculă, pentru a pregăti elevii să devină profesioniști.

Sursă: Comunitatea 156

CITEȘTE ȘI:
A apărut ”Romanul meu grafic”, manualul copiilor care doresc să învețe tainele benzilor desenate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.