Start în selecția națională a localităților care aspiră la titlul de ”Best Tourism Villages” anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). ”Inițiativa este premergătoare desfășurării celei de-a patra ediții a competiției internaționale a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinații pentru turismul rural”, se arată într-un comunicat de presă MEAT.

În urma depunerii candidaturilor și evaluării acestora, România va transmite către OMT cel mult opt propuneri de destinații turistice, care vor concura cu alte destinații din întreaga lume. ”Localitatea candidată trebuie să aibă o densitate scăzută a populației și cel mult 15.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, să fie situată într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale și să împărtășească valorile și stilul de viață al comunității”, menționează sursa citată.

Destinațiile din partea României care vor participa în cadrul competiției mondiale vor avea șansa de a fi desemnate ”Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate identificate ca mai puțin dezvoltate în urma evaluării.

Destinațiile recunoscute ca ”Best Tourism Villages”, precum și cele selectate pentru a participa în cadrul Programului Upgrade, vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și de bune practici. Rețeaua include, de asemenea, experți, parteneri publici și privați din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.

Pentru participarea la concurs, candidaturile vor fi transmise către MEAT, la adresa iulia.dangulea@mturism.ro, până în 22 martie.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Foto (c) eZiarultău

CITEȘTE ȘI:
Maramureșul, promovat la un târg internațional de turism din Milano

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.