Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au anunțat că vor fi în acest sfârşit de săptămână pe şoselele din tot judeţul. Controalele vor viza în special depistarea celor care conduc în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor, precum și a celor pe care îi ia valul și conduc cu viteză mai mare decât cea legală.

”Mulți conducători auto nu conștientizează faptul că viteza de deplasare are un rol crucial asupra gravității accidentelor rutiere produse pe fondul altor cauze. Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe aceste fonduri. Totodată, în ultima perioadă, s-a constatat o creștere a consumului de substanțe psihoactive” – arată reprezentanții IPJ Maramureș.

În concluzie, activitățile poliţiştilor rutieri din acest weekend se vor axa pe impunerea legii şi pe conștientizarea șoferilor cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză, precum și prin consumul de alcool sau de droguri.

”Polițiștii rutieri vor utiliza cu precădere autospeciale de serviciu inscripționate, iar pentru probarea abaterilor constatate vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, conchid reprezentanții IPJ Maramureș.

Sursa: IPJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.