Nu știm alții cum sunt, dar pe la mijloc de lună mai, pe profesorii de la Școala Populară de Artă din Baia Mare îi apucă pofta de cântat mai abitir decât în restul anului. Și nu oricum, ci organizat, în cel mai nou proiect audio-video.

Așa că dascăli ai mai multor clase din cadrul Școlii Populare de Artă s-au adunat în miez de Florar ca să interpreteze, să orchestreze și să filmeze un videoclip pentru vestitul cântec ”Cât îi Maramureșu’”, dedicând acest demers memoriei compozitorului Liviu Borlan, patronul spiritual al instituției.

Mai întâi a răsunat de cântec clădirea Școlii Populare de Artă. Cântecul s-a răspândit mai apoi și a răsunat și la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, unde s-au realizat filmările pentru videoclipul piesei. Acum, același cântec răsună și aici. E clar, mijlocul de Florar vine cu poftă de cântat…

Au participat profesorii Ramona Darha, Codruța Lupșe, Mihaela Dan, Camelia Bolchiș, Diana Cârlig, Vasile Cordea, Bogdan Alexandru Rogojan, Dan Daniel (vioară), Ionuț Vârtolaș (claviaturi), Lucian Iluț (chitară), Postumia Rus (arte plastice), Gabriela Danciu și elevele clasei de coregrafie. Proiectul a avut parte și de participarea instrumentistului Nucu Giurgea (nai).

Inițiativa, orchestrația și conceputul aparțin profesorului Lucian Iluț. Filmări și montaj: Daniel Pop. Imagine: Paul Mureșan. Promovare: Rada Pavel.

Sursă informații, video și foto (captură video): Școala Populară de Artă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.