Școala Populară de Artă din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş și-a mutat activitatea în mediul virtual.

”Viața, pasiunile și talentul fiecăruia nu vor sta în loc. Iar pentru asta ne-am propus ca, prin vocea și talentul cursanților noștri, să aducem în casele dumneavoastră momente de suflet care să vă încânte și să vă înveselească”, anunță cei de la Școala Populară de Artă.

Nu doar cursurile se mută astfel în online, ci și scena și simezele devin pentru o vreme virtuale: ”E drept, o altfel de atmosferă decât eram obișnuiți la spectacolele noastre, dar și așa, cu siguranță, vom reuși să ne bucurăm de muzică, folclor, dans și arte vizuale”.

Primul care urcă pe scena virtuală propusă de reprezentanții Școlii Populare de Artă pe contul oficial de socializare este Paul Marincaș.

Paul are 12 ani și este băimărean. Studiază specialitatea canto popular (prof. Diana Bedea-Cîrlig), fiind elev în anul III. ”Am început să cânt de la vârsta de 4 ani și sunt mândru că duc mai departe tradiția populară din zona Chioarului”, spune Paul.

Cât despre orele de canto online, Paul mărturisește că acestea diferă de întâlnirile față în față: ”Mă bucur că școala a găsit o modalitate prin care să fim în continuare aproape de muzică, dar așteptăm cu dor să revenim la școală și pe scenă”.

Sursă informații și video: Facebook / Cjcpct Liviu Borlan Maramureș – secția Școala Populară de Artă. Sursă foto: Facebook / Paul Marincaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.