Nu știu dacă în ultimii ani Paștele a mai fost o sărbătoare adevărată sau doar o ocazie de a întinde mese copioase. Nu cred că am avut disponibilitate în anii ce-au trecut pentru a trăi zilele de Paște cu sufletul, lăsând mai degrabă totul pe seama fizicului.

Azi e altfel. Pentru unii mai rău, pentru alții mai bine. Din acest punct de vedere. Că nu vedem lucrurile cum sunt, le vedem mereu cum suntem…

“Distanțarea socială”, dincolo de interpretarea standard, “o situație rea / catastrofală ”, ne-ar putea ajuta să ne apropiem: de noi înșine! Nu suntem obișnuiți să căutăm înăuntru și poate e un bun prilej de-a ne schimba perspectiva.

Nicio apă nu se liniștește dacă o agităm mereu cu bățul. Niciun suflet nu se poate manifesta cu adevărat dacă îl tulburăm mereu cu judecați, critici, frustrări, răutăți. Ce ne doare vine de la Ego. Spiritul e simplu.

Vă doresc ca în acest an să vă luați puterea înapoi! Și, dincolo de tot necazul, să învățați (și să învăț) că fiecare sfârșit are un cadou: oportunitatea să facem lucrurile altfel, așa cum poate ne-am dorit mereu.

Sărbători cu liniște!

Ela BALAJ
psiholog clinician & psihoterapeut integrativ

CITEȘTE ȘI:
Psiholog Ela Balaj: ”Lumea nouă va fi una a oamenilor (mai) buni”
Niciun om aflat în echilibru nu rănește un alt om!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.