În 17 iunie, Varadinum Foto Club a împlinit șapte ani de existență. Pentru a marca acest eveniment, joi, 27 iunie, de la ora 18.00, în Piața Unirii din Oradea va avea loc vernisajul expoziției aniversare. 24 de membri ai fotoclubului expun, șapte dintre aceștia fiind din Maramureș. Este vorba despre Mariana Scubli (Sighetu Marmației), Ecaterina Kiss (Baia Sprie), Tünde Sebestyén, Iuliana Pașca, Ovidiu Opriș, Ionel Gurzun și Dan Cristian Griga (Baia Mare).

”Varadinum Foto Club are în prezent 75 de membri, mulți dintre ei au câștigat premii importante la saloanele internaționale de artă fotografică, au apărut în paginile ziarelor și revistelor de profil, au participat la diferite workshopuri și conferințe pe teme fotografice, au fost vizibili prin fotografiile lor la diferite expoziții de artă fotografică din Oradea, din țară și în diverse colțuri ale lumii”, menționează Adela Rusu. Cea care – alături de Ovi D. Pop – a înființat Varadinum Foto Club.

Pe locul 15 din 226 fotocluburi din lume s-a situat Varadinum Foto Club Oradea în clasamentul realizat de Federația Internațională de Artă Fotografică (FIAP) pe 2023. An în care maramureșeanul Ovidiu Opriș (originar din Suciu de Sus) a primit premiul ”Fotograful Anului” acordat de Varadinum Foto Club Oradea.

Expoziția aniversară este găzduită de Galeria Outdoor Varadinum până în 27 iulie.

Sursă: Adela Rusu

CITEȘTE ȘI:
Mariana Scubli: ”Eu așa îmi simt fotografiile: ca pornind din sufletul meu”
Dan Cristian Griga, îndrăgostit de fotografie încă din copilărie
”Proiectul Teleleu din Maramureș reprezintă o rază de speranță” (Ovidiu Opriș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.