Aur și argint au câștigat surorile Anamaria și Alexandra Rus de la CSM Baia Mare la ”European Open School Combat Games” din Serbia. La sambo. ”Felicitări, «jumongii» mei”, este mesajul antrenorului Vasile Pop.

După ce în urmă cu circa o lună surorile Anamaria și Alexandra Rus cucereau patru medalii de bronz, la cadeți și tineret, în cadrul Campionatului European de sambo din Israel, de data aceasta gemenele din Pribilești au participat în Serbia la ”European Open School Combat Games”. Competiție care a programat întreceri la mai multe discipline sportive: karate, judo, taekwon-do, sambo, lupte, kyokushinkai.

Concursul de sambo s-a derulat ieri, sportivele legitimate la CSM Baia Mare urcând pe podium. Anamaria a câștigat aurul categoriei -65 kg. Alexandra a obținut argintul categoriei 59 kg. ”De menționat că la întrecerea de sambo au participat elevi născuți în 2005-2007. Fetele sunt născute în 2007, deci încă junioare. Cu atât mai mult merită felicitări «jumongii» mei”, declară pentru eZiarultău antrenorul Vasile Pop.

Anamaria și Alexandra practică judo de 10 ani. Sambo fac de trei ani. Primul campionat național a fost în 2016. Și a venit cu primele titluri naționale: Alexandra la 26 kg, Anamaria la 29 kg. De atunci, ambele au adunat în palmares numeroase medalii. Anul trecut au participat la primul lor concurs internațional oficial, Campionatul Mondial e sambo pentru cadeți. Acolo unde Anamaria a devenit vicecampioană mondială la categoria -65 kg.

Sunt eleve în clasa a X-a la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare (director, prof. Crina Buda), profil Turism și alimentație (diriginte, prof. Ladislau Maghiaros).

Sursă informații și foto: Vasile Pop

CITEȘTE ȘI:
Sambo | Gemenele din Pribilești calificate la Campionatul Mondial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.