În peste o mie de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical au fost solicitați să intervină salvamontiștii în februarie, acțiuni în care au fost salvate 1.055 persoane.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea din luna februarie a celor 42 de structuri județene sau locale salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România.

În această perioadă salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 1.010 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 1.055 persoane.

Prin Dispeceratul Național Salvamont-Vodafone au fost primite, direct, 863 de apeluri prin care anunțau accidente montane, restul apelurilor de urgență fiind primite și preluate de către salvamontiști prin Serviciul Unic de Urgență 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont. De asemenea, în cursul lunii februarie s-au primit și 46 de apeluri prin care se anunțau incendii în zona montană și submontană, 1.817 de apeluri prin solicitau informații despre zona montană.

În cadrul celor 42 de structuri Salvamont din România, singurele structuri abilitate oficial și care dețin personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni pentru salvarea persoanelor accidentate în zona montană, activează un număr de circa 800 de salvatori montani atestați, dintre care aproape 400 sunt salvatori montani angajați.

Echipele Salvamont, singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgență 112 și prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

Sursă informații și foto: Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.