Doi ”tineri lei” băimăreni, Sofia și Rareș, vor participa în perioada 13-23 aprilie, la Campionatul Mondial Școlar de șah. România va fi reprezentantă de 15 sportivi.

Sofia Ayana Vălean și Rareș Foral, legitimați la Clubul „Tinerii Lei” Baia Mare, vor participa – în perioada 13-23 aprilie – la Campionatul Mondial Școlar de șah. Competiție care se va desfășura în Rodos (Grecia).

Sofia și Rareș practică șahul de circa doi ani, de când cei doi aveau vârsta de 5 ani. Sunt antrenați la ”Tinerii Lei” de Lucian Adrian Griga, cel care îi va și însoți la competiție. ”Este o mare onoare să participăm la Campionatul Mondial Școlar. Niciodată nu am visat că o să putem ajunge aici. Așadar e mai mult decât mi-am imaginat! Obiectivele sunt să obținem o clasare cât mai bună și, de ce nu, locul 1”, a declarat Lucian Adrian Griga pentru eZiarultău.

În această perioadă premergătoare Mondialului, antrenamentele au devenit mai intense pentru Sofia și Rareș, cei doi dedicând zilnic șahului și până la cinci ore de pregătire.

România va fi reprezentată la Campionatul Mondial Școlar de șah de 15 sportivi. Competitori din peste 50 de țări figurează la această oră pe lista participanților.

CITEȘTE ȘI:
Șah | Peste 160 de participanți la Festivalul ”Tinerii Lei” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.