Trei sportive legitimate la cluburi din Maramureș au devenit campioane naționale la șah clasic. De asemenea, un loc I a fost obținut și la întrecerea de dezlegări. Campionatele Naționale de șah pentru juniori continuă cu probele de șah rapid și blitz.

”După un maraton de opt zile, în care majoritatea au trecut și pe la concursul de dezlegări, cei peste 470 de jucători prezenți la Campionatele Naționale de juniori de la Eforie Nord și-au desemnat campionii. Dovada că n-a fost deloc ușor este și faptul că majoritatea dintre ei au fost stabiliți doar în ultima rundă!”, precizează reprezentanții Federației Române de Șah.

În concursul de șah clasic, trei campioane naționale sunt din Maramureș. Carla-Ioana Marchiș (ACS Tinerii Lei Baia Mare) a câștigat categoria sub 8 ani în ultima rundă, ”după singura înfrângere a celei care a condus tot turneul, Anne-Sophi Constantin-Ciuntu”, informează sursa citată. Sara Maria Șunea (LPS Satu Mare – ACS Tinerii Lei Baia Mare) s-a impus la categoria sub 12 ani. ”Categoria sub 18 ani a fost cea mai echilibrată, Mihaela-Ioana Trifoi de la CSM Sighetu Marmației a câștigat la al doilea criteriu de departajare în fața Emei Obadă”, conform federației de resort.

De asemenea, Sara Maria Șunea s-a impus în concursul de dezlegări, categoria 12 ani.

Competiția continuă cu probele de șah rapid și blitz.

Sursă informații și foto: Federația Română de Șah

CITEȘTE ȘI:
Șah | Sofia și Rareș, la Campionatul Mondial Școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.