În perioada 24-30 iulie s-a desfășurat la Iași Campionatul European pe echipe pentru juniori. O competiție organizată pe două grupe de vârstă, sub 12 respectiv 18 ani, separat fete și băieți.

În grupa fetelor de 12 ani, echipa României a fost formată din Sara Șunea (11 ani) – sportivă cu dublă legitimare, la Tinerii Lei Baia Mare și LPS Satu Mare – și ucraineanca naturalizată Vasylyna Semenova.

Cele două fete erau cotate inițial ca favoritele 5, însă s-au descurcat foarte bine și la capătul celor șapte meciuri au reușit două egaluri și cinci victorii, obținând astfel medalia de argint. Sara a acumulat 6 puncte, cel mai bun rezultat din competiția feminină.

Medalia de aur a fost cucerită de Polonia. Naționala României a fost în fața unor echipe precum Germania, Franța, Slovenia, Turcia. La celelalte grupe România nu a obținut medalii, fiind însă aproape la grupa fetelor de 18 ani, locul 4, precum și la baieți, 12 ani, locul 5.

Cât despre Sara, în perioada următoare ea va participa la Grand Prix Timișoara șah rapid (346 de participanți din 30 de țări, Grand Prix Arad (412 participanți din 31 de țări) , apoi un nou cantonament cu RB Ramesh, probabil cel mai bun antrenor din lume la nivel de copii. În toamnă se vor desfășura celelalte două competiții majore: Campionatul European individual (deja sunt peste 750 de sportivi din 45 de țări care au confirmat prezența), în perioada 4-15 septembrie, la Mamaia, și Campionatul Mondial individual, în 14-27 octombrie, în Egipt, la Sharm El Sheikh.

Sursă informații și foto: LPS Satu Mare

CITEȘTE ȘI: Șah | Sara Șunea, locul 2 la Bucharest Grand Prix Rapid

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.