Credit, Sergey Indeykin

Maramureșeanca Sara Șunea, sportivă legitimată la LPS Satu Mare și Tinerii Lei Baia Mare, participă în aceste zile la Campionatul Mondial de șah pentru cadeți. Competiția are loc în Egipt, cu peste 600 de concurenți la start. Primul meci i-a adus Sarei primul succes.

Campionatul Mondial de șah pentru cadeți are loc până în 27 octombrie în Egipt. Peste 600 de competitori cu vârste între 8 și 12 ani, reprezentând circa 65 de țări, își dispută titlurile mondiale. Printre ei se numără și 10 șahiști din României. Inclusiv maramureșeanca Sara Șunea (11 ani, ELO 1723). Sportivă dublu legitimată LPS Satu Mare + Tinerii Lei Baia Mare și antrenată de antrenată de Cătălin Ardelean și Gergely Szabo.

”Experiența de anul trecut de la Campionatul Mondial sub 12 ani nu a fost deloc pozitivă, practic locul 37 al Sarei a fost atunci cel mai bun rezultat al delegației”, menționează reprezentanții LPS Satu Mare.

Vicecampioană continentală cu echipa și câștigătoare a locului IV la individual în cadrul Campionatului European pentru copii și juniori, Sara este cotată la Mondial cu a cincea șansă în categoria de vârstă F12. Categorie l care participă 74 de sportive, Sara fiind singura din România. Maramureșeanca a debutat cu victorie la Mondialul din Sharm El Sheikh, impunându-se în fața mongolezei Naranbold Sodgerelt.

Sursă foto: Facebook / FIDE – International Chess Federation

CITEȘTE ȘI:
Șah – juniori | Sara Șunea de la Tinerii Lei Baia Mare – vicecampioană europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.