Nu știu alții cum sunt (vorba lui Creangă), dar eu, când râd din tot sufletul, simt că mi se resetează întregul organism. Că celulele mele vibrează și sunt fericite.

Râsul, deși nu e o acțiune voluntară, are numeroase beneficii legate de sănătate: îmbunătățește sistemul imunitar, relaxează mușchii, ajută la circulația sângelui, ne protejează de afecțiuni ale inimii. În plus, are impact și asupra sănătății mintale: reduce tensiunea psihică, anxietatea, îmbunătățește rezistența la… orice ar fi să vină.

Deși am cam uitat să râdem în ultima vreme, nu e târziu să ne reamintim. Să înțelegem cât e de importantă starea noastră atât în interior, cât și în exterior. Zi de zi putem alege cum ne simțim. Sigur că nu mereu putem fi veseli, însă de cele mai multe ori se poate. Cum? Mutând focusul de pe “probleme” pe ceea ce ne place/ceea ce ne hrănește sufletul.

De exemplu, putem alege muzica preferată și să dansăm. Putem să ne uitam la o comedie bună. Să râdem de orice împreună cu prietenii. Sunt situații în viață pe care, dacă reusim să le privim cu umor (uneori cu autoironie), dispar ca prin farmec. Sau, cel puțin, devin mai ușor de gestionat.

În concluzie, nu uitați să râdeți cât de mult și de des puteți. Simplul fapt că râdem, dincolo de îmbunătățirea stării de moment, efectiv ne prelungește viața.

Ela BALAJ
psiholog clinician & psihoterapeut integrativ

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Nu am venit pe planeta asta să suferim și să plătim facturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.