S-au publicat calendarele simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a bacalaureatului

Simularea evaluării naționale naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a începe în 5 februarie, simularea bacalaureatului în 4 martie. Calendarele au fost publicate în Monitorul Oficial.

În 5 februarie începe simularea evaluării naționale, în 4 martie cea a bacalaureatului

În 5 februarie începe simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în 4 martie se dă start simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, potrivit calendarelor publicate în Monitorul Oficial nr. 1125/13.XII.2023.

Simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2023/2024 are loc în luna februarie după următorul calendar:
5 februarie – limba și literatura română (probă scrisă)
6 februarie – matematică (probă scrisă)
7 februarie – limba și literatura maternă (probă scrisă)
23 februarie – comunicarea rezultatelor

Simularea probelor scrise ale examentului național de bacalaureat va avea loc în luna martie, astfel:
4 martie – limba și literatura română (probă scrisă)
5 martie – proba obligatorie a profilului (probă scrisă)
6 martie – proba la alegere a profilului (probă scrisă)
7 martie – limba și literatura maternă (probă scrisă)
15 martie – comunicarea rezultatelor

Disciplinele la care se organizează simulările

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

Disciplinele la care se organizează simularea examenului de bacalaureat, conform Ministerului Educației: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat

Potrivit Ordinului Ministerului Educației, ”comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”.

Rezultatele obținute sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. ”Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, menționează sursa citată.

Lista conținuturilor pentru simularea evaluării naționale pentru clasa a VIII-a și a celor pentru simularea examenului de bacalaureat sunt anexe la Ordinul Ministerului Educației, publicat în Monitorul Oficial nr. 1125/13.XII.2023.

Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Doi elevi din Sighetu Marmației și dascălii lor, la Gala Olimpicilor Internaționali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.