Astăzi, a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea și execuția noului terminal de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș. Compania Concelex va proiecta și realiza acest obiectiv de investiții. Este o companie cu antreprenoriat 100% românesc, care vine cu o expertiză în implementarea acestui tip de proiecte, având în portofoliu obiective de investiții în derulare, precum extinderea și modernizarea aeroporturilor “Aurel Vlaicu” din Timișoara și “Delta Dunării” din Tulcea.

Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 de pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp. Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

Valoarea totală a proiectului este de 134,23 milioane lei, din care 95,9 milioane de lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 14,67 milioane de lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,25 milioane de lei cofinanțare eligibilă a județului Maramureș.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Palatul Administrativ trece în proprietatea județului Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.