S-a semnat, miercuri, acordul de parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare pentru finanțarea construirii pasajelor supraterane de la Italsofa și Clubul Văcarilor.

Pentru Pasajul Italsofa în această săptămână va fi demarată procedura de achiziție pentru proiectare și execuție, iar săptămâna viitoare va fi demarată licitația pentru Pasajul Clubul Văcarilor.

Valoarea ambelor proiecte se ridică la suma de 35 de milioane de euro, 20 de milioane pentru Pasajul Clubul Văcarilor și restul pentru Pasajul Italsofa. În ceea ce privește termenul de execuție, odată ce vor fi atribuite contractele, va fi de 12 luni pentru fiecare pasaj.

Realizarea celor două pasaje supraterane de la Clubul Văcarilor și Italsofa va asigura fluidizarea traficului din aceste zone extrem de aglomerate la orele de vârf, iar pe viitor vor fi conectate la centura metropolitană Baia Mare.

Pasajul de la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea) va avea două benzi pe sens, benzi suplimentare de acces pe pasaj, care vor duce la lărgirea DN 1C spre localitatea Recea și va fi în lungime de 495 de metri.

Pasajul Italsofa (Baia Mare – Groși) a fost proiectat cu o lungime totală de 680 de metri și o lățime de 13,6 metri.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Două proiecte de investiții pentru Sighet, contractele au fost semnate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.