Ruta muzeelor etnografice în aer liber din România trece prin Maramureș

Ruta muzeelor etnografice în aer liber din România, realizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, a primit recunoașterea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, fiind a treia Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan național.

Lungimea totală a rutei este de 1.011 km și se desfăşurată pe traseul: București → Sibiu → Cluj Napoca → Gherla → Dej → Căşei → Rohia → Târgu Lăpuş → Rogoz → Baia Mare → Negreşti-Oaş → Săpânţa → Sighetu Marmaţiei → Ieud → Dragomireşti → Moisei → Borşa → Cârlibaba → Ciocăneşti → Câmpulung Moldovenesc → Suceava.

Ruta muzeelor etnografice în aer liber din România urmărește promovarea în comun a obiectivelor care reprezintă ”o dovadă a existenței poporului român în această zonă a Europei, popor care a știut să-și prețuiască istoria și comorile culturale moștenite de la înaintași”, se arată în postarea celor de la ministerul de resort.

Ruta a fost realizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Muzeul Etnigrafic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul Țării Oaşului din Negreşti-Oaş, Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației, Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc și Muzeul Național al Bucovinei din Suceava.

”Să avem parte de vremuri bune și vizitatori care să se bucure de acest patrimoniu inestimabil!”, este mesajul postat de cei de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș la aflarea veștii.

Sursă informații și foto: Facebook / Ministerul Turismului

CITEȘTE ȘI:
Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România a fost azi lansată oficial

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.