Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut Ruta Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) ca rută cultural-turistică națională.

Aceasta cuprinde 36 de destinații din România, străbătând 20 dintre județe, printre care și Maramureș. Cu toate cele patru destinații EDEN cuprinse în traseul propus, Maramureșul se află în topul județelor în ceea ce privește numărul de locații prezente în rută.

Proiectul EDEN a luat naștere în 2006, ca o inițiativă a Comisiei Europene de a promova destinațiile turistice non-tradiționale și diversitatea ofertei turistice europene. Desemnarea destinațiilor EDEN a avut loc în urma unor concursuri organizate de către autoritățile de turism ale statelor participante.

În urma concursului cu tema turismul cultural tangibil, organizat în anul 2017, județul Maramureș a câștigat locurile 2 și 3, Țara Chioarului și municipiul Sighetu Marmației devenind destinații EDEN. De asemenea, în cadrul competiției din anul 2019, a cărui temă a fost turismul de sănătate și relaxare, orașul Tăuții Măgherăuș a obținut locul 1, iar stațiunea Ocna Șugatag locul 5.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș. Sursă foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.