Sursă: FRR

În Cluj-Napoca a avut loc o acțiune de selecție pentru naționala de rugby U18. Au participat și sportivi de la CSȘ 2 Baia Mare, patru fiind convocați la un stagiu de pregătire. De asemenea, în Cluj-Napoca Academia Națională de Rugby a organizat cursuri în format World Rugby, unul dintre traineri fiind Răzvan Popovici, antrenor CSȘ 2 Baia Mare și antrenor regional pentru Transilvania.

33 de sportivi de la trei cluburi la trialul din Cluj

Timp de două zile, la Cluj, a avut loc selecția pentru lotul național de rugby, categoria U18. Prima zi a fost dedicată testelor fizice, în a doua jucătorii prezenți au disputat un meci de trial. La această acțiune au participat 33 de sportivi de la Rugby Cluj Junior, SCM Timișoara și CSȘ 2 Baia Mare.

Patru jucători de la clubul băimărean au fost convocați la un stagiu de pregătire în urma acestei acțiuni. Este vorba despre Alexandru Todică, Ianis Albert, Gabriel Mic și Raul Pop. Stagiul are loc în perioada 20-24 martie. Reunirea lotului are loc în 20 martie, la sediul Federației Române de Rugby.

52 în lotul extins

”Până acum s-au făcut trialuri pentru zonele Muntenia, Dobrogea și Moldova. În urma acestor selecții regionale au fost văzuți 187 de sportivi, 52 dintre aceștia urmând să facă parte din lotul extins al României U18. În prima fază a pregătirii 30 de jucători vor intra într-un stagiu comun, la Snagov, ce se va finaliza cu un joc cu echipa similară a Poloniei”, informează reprezentanții Federației Române de Rugby.

Staff-ul României U18 este format din Daniel Mitrea și Victor Bezușcu – antrenori, Alex Mitu – preparator fizic, Vlad Ilie – medic, Denisse Ilie – kinetoterapeut și Rareș Manolache – manager.

Răzvan Popovici, trainer la cursuri World Rugby

De asemenea, Academia Națională de Rugby a organizat în paralel patru cursuri în format World Rugby: „Antrenarea copiilor”, „Activate”, „Level 1 Coaching XV” și „Prim ajutor”. Primele trei cursuri au fost susținute de Răzvan Popovici (CSȘ 2 Baia Mare), antrenor regional pentru Transilvania, și Daniel Mitrea – selecționer U18. Cursul de prim ajutor a fost susținut de trainerul World Rugby dr. Vlad Ilie și de educatorul World Rugby, Denise Ilie.

CITEȘTE ȘI:
Rugby | Doi băimăreni, antrenori regionali pentru juniorii din Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.