Mâine, 26 noiembrie, CSM Știința Baia Mare va juca în compania Toyota Cheetahs. Meciul se dispută pe Toyota Stadium din Bloemfontein, în cadrul Toyota Challenge Cup.

Este al doilea joc pe care îl are campioana României în Africa de Sud. În 20 noiembrie, ”zimbrii” au învins cu 72-14 Free State XV într-un meci test.

La Toyota Challenge Cup participă echipele sud-africane Rugby Toyota Cheetahs, DHL Stormers XV și Cell C Sharks. Din Europa sunt invitate CSM Știința Baia Mare și Spanish Diables Barcelona.

Nu e prima dată când ”zimbri” din Baia Mare ajung în Africa de Sud, după cum informează Alin Boțioc pe site-ul oficial al CSM Știința Baia Mare. În 1995, la Cupa Mondială, naționala României debuta pe tărâm sud-african într-un joc contra Canadei, disputat pe Boet Erasmus Stadium din Port Elisabeth. Printre ”stejari” se număra și Vasile Lucaci. Cel care timp de 35 de ani (1983-2018) a fost jucător, respectiv antrenor secund al echipei băimărene. Și actualul tehnician al ”zimbrilor”, Eugen Apjok, a mai pășit pe pământ sud-african. Se întâmpla în vara lui 2010, pentru o perioadă de două săptămâni. Cu prilejul unui curs de perfecționare pentru antrenori la Cape Town.

Mai multe despre Toyota Challenge Cup găsiți aici.

Sursă informații și foto: CSM Știința Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Rugby | Victorie pentru ”zimbri” în Africa de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.