Fază din semifinala dintre CSM Știința Baia Mare și CS Dinamo București. Credit foto: Paul Ursachi/SPORT PICTURES

CSM Știința Baia Mare joacă sâmbătă, 16 octombrie, pentru un nou titlu de campioană națională. De această dată, în compania echipei Steaua București.

Constantin Pristaviță, unul din ”zimbrii” pachetului de înaintare de la CSM Știința, a dialogat cu reprezentanții Federației Române de Rugby despre confruntarea de sâmbătă.

”Ne jucăm șansa și ne bucurăm de rugby”

Chiar dacă sunt campioni en-titre, Pristaviță spune că acest lucru nu vine cu un surplus de presiune pe băimăreni: ”Suntem conștienți că va fi greu, până la urmă este o finală, însă nu punem niciun fel de presiune suplimentară pe noi, ne jucăm șansa și ne bucurăm de rugby. Steaua este liderul sezonului, practic este echipa favorită, noi venim să ne facem jocul, să dăm totul pe teren și să câștigăm”.

”Știm cum să calculăm și să judecăm momentele cheie”

A jucat deja în șapte finale pentru CSM Știința Baia Mare. Analizându-și echipa, Pristaviță consideră că unitatea grupului este asul ”zimbrilor”: ”Suntem de mult timp împreună, suntem un nucleu format de câțiva ani, am jucat câteva finale împreună, avem experiență în a gestiona aceste momente cu miză. Avem și mulți jucători tineri care au și ei cel puțin o finală jucată, știm cum să calculăm și să judecăm momentele cheie, însă niciun meci nu seamănă cu altul”.

Fază din semifinala dintre CSM Știința Baia Mare și CS Dinamo București. Credit foto: Paul Ursachi/SPORT PICTURES
”Își doresc de mulți ani un titlu de campioană”

O privire a aruncat campionul și spre steliști: ”Își doresc de mulți ani un titlu de campioană și ultima finala a SuperLigii cu ei, în 2019, a fost foarte strânsă, am câștigat la o diferență de două puncte, 24-22. În a doua jumătate a campionatului și-au adus destul de mulți jucători, s-au întărit considerabil, iar asta s-a văzut în joc. Cred că va fi un meci dificil, ca fel ca toate meciurile din acest sezon”.

”Jocul echipei reflectă efortul fiecărui jucător”

”O recompensă a muncii de peste an și a tuturor sacrificiilor pe care le faci. O motivație în plus pentru acum, pentru viitor. Îmi doresc să facem un meci bun ca echipă pentru că astfel fiecare e răsplătit, jocul echipei reflectă efortul fiecărui jucător și îmi doresc să câștigăm, pentru că o finală nu se joacă, o finală se câștigă”, oferă ”zimbrul” o posibilă definiție pentru finala de sâmbătă.

Finalele SuperLigii Naționale de Rugby se joacă în 16 octombrie. Vor avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, fără spectatori. Finala mică, între Dinamo București și SCM Timișoara, va începe la 12.00. De la 17.30 se joacă finala mare, între CSM Știința Baia Mare și Steaua București. Ambele partide sunt transmise în direct de TVR 1.

Întregul interviu al celor de Federația Română de Rugby cu Constantin Pristaviță îl puteți citi aici. Ce spune stelistul Florin Surugiu despre finala de sâmbătă, aflați aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby (credit foto – Paul Ursachi/SPORT PICTURES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.