În penultimul act al SuperLigii, ediția 2021, CSM Știința întâlnește mâine pe Arena Zimbrilor echipa Dinamo București. Cele două echipe și-au măsurat deja forțele de trei ori în 2021, de fiecare dată victoria fiind a băimărenilor.

În fiecare ediție de SuperLigă din actualul format, CSM Știința a jucat în faza semifinalelor. De data aceasta, băimărenii s-au calificat direct de pe locul 2 ocupat la finele sezonului regulat. Dinamo ajunge în semifinalele SuperLigii (actualul format) pentru a treia oară. Clasați pe 3 după tur și retur, bucureștenii au învins cu 63-17 ACS Tomitanii Constanța în meciul de baraj.

S-au mai confruntat într-o semifinală în 2021

În ediția 2021 a SuperLigii, cele două adversare din semifinală s-au întâlnit prima dată în Baia Mare, în 15 mai. Victoria a revenit gazdelor cu 46-27. Returul disputat în capitală în 5 septembrie a avut ca deznodământ tot succesul ”zimbrilor”. De data aceasta cu 22-20.

Două înfrângeri au suferit băimărenii până în semifinală: 17-18 la Steaua și 25-28 la Timișoara. Dinamo, în schimb, a făcut patru pași greșiți. Pe lângă cele două înfrângeri administrate de CSM Știința, bucureștenii au mai pierdut meciurile cu Steaua 36-38 și 14-27.

CSM Știința și Dinamo s-au confruntat în acest an și în Cupa României. Tot în semifinală. Meciul s-a disputat în Baia Mare în 27 august. Victoria a fost a ”zimbrilor” cu 31-25.

Semifinala de SuperLigă dintre CSM Știința Baia Mare și Dinamo București se joacă mâine, pe Arena Zimbrilor, începând cu ora 11.00. Informații despre accesul spectatorilor, aici. Meciul va fi transmis live de TVR Cluj și Rugby TV.

”Obiectivul nostru este să urcăm în finală și să obținem un nou titlu” (Ovidiu Cojocaru, CSM Știința)

”Cred că va fi un meci echilibrat, nu neapărat spectaculos pentru că miza este mare și probabil presiunea aceasta își va lăsa amprenta asupra jocului. Noi suntem motivați, bine pregătiți, am avut antrenamente foarte bune și obiectivul nostru este să urcăm în finală și să obținem un nou titlu așa cum am făcut în ultimii doi ani. Este foarte important pentru noi avantajul terenului propriu pentru că avem aici, aproape de noi, familiile, prietenii, suporterii, iar presiunea tribunei va fi pe adversari”, spune Ovidiu Cojocaru de la CSM Știința, citat de site-ul Federației Române de Rugby.

“Ne dorim să facem istorie în acest meci pentru că Dinamo nu a mai jucat de mulți ani o finală de campionat. (…) În acest sezon am luat-o pas cu pas, primul obiectiv a fost calificarea în semifinale, următorul fiind accederea în finală. Ne așteptăm la un meci greu însă suntem pregătiți, vom da totul pentru că nu avem nimic de pierdut, toată presiunea fiind, după părerea mea, pe Baia Mare, ei fiind campionii en-titre”, consideră dinamovistul Alexandru Gordaș citat de aceeași sursă.

CSM Știința și Dinamo s-au mai întâlnit în semifinale în 2014 și 2020. De fiecare dată băimărenii au fost gazde. De fiecare dată ”zimbrii” s-au calificat în finală. Victoriile au fost adjudecate cu 40-9 în 2014, respectiv 76-19 în 2020.

În cealaltă semifinală se vor afla față în față pe Stadionul Ghencea CSA Steaua și SCM Timișoara. Meciul are loc tot mâine, de la ora 12.00. Va fi transmis în direct de TVR 1 și Rugby TV.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby (credit foto fază joc – Paul Uraschi / Sport Pictures)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.