CSM Știința Baia Mare și Steaua București se vor afla azi din nou față în față într-o finală de SuperLigă. Ambițiile sunt mari. ”Zimbrii” sunt campionii en-titre și așa doresc să rămână. Steaua nu a mai fost campioană din 2006 și tânjește după un nou titlu în palmares.

Baia Mare vs Steaua, o poveste începută în 1943

Dar independent de miza și adrenalina unui meci disputat cu trofeul de campioană națională pe masă, întâlnirile dintre Baia Mare și Steaua au avut mai mereu toate ingredientele unui spectacol sportiv numai bun de savurat. Iar povestea meciurilor dintre cele două adversare de mâine a început, după cum informează Alin Boțioc pe site-ul oficial al ”zimbrilor”, în urmă cu mai bine de patru decenii. Primul ”duel” a avut loc în 27 august 1978: Racemin Baia Mare – Steaua București 13-15 (13-12).

”Episodul” 31 din SuperLigă între steliști și ”zimbri”

Aceeași sursă precizează că în povestea de 11 ediții a SuperLigii (din 2011 primul eșalon al rugby-ului românesc poartă această titulatură), finala de mâine va fi al 31-lea meci direct între CSM Știința și Steaua. 20 dintre confruntări au fost câștigate de ”zimbri”, 9 de steliști, un meci s-a încheiat indecis. Cum va fi mâine?

”În a doua jumătate a campionatului și-au adus destul de mulți jucători, s-au întărit considerabil, iar asta s-a văzut în joc. Cred că va fi un meci dificil, la fel ca toate meciurile din acest sezon”, consideră ”zimbrul” Constantin Pristaviță, citat de Federația Română de Rugby. ”O sa fie o finală foarte disputată, cunoaștem foarte bine echipa băimăreană, au o grămadă puternică și linia de treisferturi rapidă”, a declarat stelistul Florin Surugiu citat de aceeași sursă.

Fiecare echipă și-a câștigat confruntarea de acasă

În acest sezon de SuperLigă, fiecare dintre finaliste și-a câștigat jocul de pe propriul teren. A fost 18-17 în Ghencea în etapa 3, apoi 23-18 pe Arena Zimbrilor în etapa 8. După tur-retur, Steaua a terminat pe locul 1 SuperLiga, cu 41 de puncte, băimărenii – cu două puncte mai puțin – s-au clasat pe locul secund. Accesul în finală CSM Știința l-a obținut după ce a câștigat semifinala cu Dinamo cu 32-25. Bucureștenii s-au impus cu 22-18 în fața timișorenilor.

Cele două echipe probabile pentru finala de astăzi le aflați aici.

Sâmbăta de rugby începe la ora 11.00, pe Stadionul ”Iuliu Hațieganu”. Acolo va se disputa meciul dintre CS Universitatea Cluj și ACS Tomitanii Constanța, pentru locurile 5-6. De la ora 12.00, pe Stadionul ”Arcul de Triumf” începe finala mică. Protagoniste: CS SCM Timișoara și Dinamo București. Meci transmis de TVR 1. De la 17.30, tot pe ”Arcul de Triumf”, începe finala mare. Față în față: Steaua și CSM Știința Baia Mare. Partidă transmisă de TVR 1. (G.D.)

Sursă foto arhivă: Federația Română de Rugby

CITEȘTE ȘI:
Rugby – SuperLiga | ”O finală nu se joacă, o finală se câștigă” (Constantin Pristaviță)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.