Naționala de rugby a României întâlnește sâmbătă dimineața, ora 03.00 (ora României), în primul meci din Summer Tests, echipa Statelor Unite ale Americii. Din lotul cu care ”Stejarii” vor înfrunta SUA se numără și componenți ai CSM Știința Baia Mare. Nicolaas Immelman, Jason Tomane și Paul Popoaia sunt titulari. Robert Irimescu este anunțat rezervă.

”Încă nu cred că ne-am adaptat la diferența de fus orar. Suntem motivați pentru acest meci, avem o revanșă de luat după acel meci din România și cred ca toți avem același gând, nu vrem să mai fim cei învinși”, a declarat Marius Simionescu, căpitanul Stejarilor.

Întâlnirea are și o miză specială având în vedere că în acest an se aniversază o sută de ani de la prima medalie olimpică obținută de sportul românesc, prin echipa de rugby. Bronz în competiția de la Paris din 1924. România jucând atunci chiar cu SUA.

”Cele două reprezentative își vor disputa și Pershing Cup, trofeul pus la bătaie de Federația Română de Rugby din 2014, în amintirea partidei disputate la Olimpiada Militară, Jocurile InterAliate, organizată în 1919 de comandantul șef al Forței Expediționare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfârșitul Primului Război Mondial”, informează Federația Română de Rugby.

Partida, care are loc pe SeatGeak Stadium din Chicago, poate fi urmărită în direct aici.

Sursă: Federația Română de Rugby

Credit: Ovidiu Dragomir

CITEȘTE ȘI:
Rugby | Despărțiri în pauza competițională

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.