Naționala de rugby a României a încheiat primul stagiu de pregătire. 50 de ”stejari” au fost convocați inițial. Antrenorii au ales un lot de 44 de jucători care vor continua pregătirea pentru Cupa Mondială.

„Selecția nu a fost deloc ușoară, este un moment care, ca antrenor, nu-ți face plăcere, însă, împreună cu colegii din staff am luat, zicem noi, decizia corectă (…) Am avut o discuție cu jucătorii care nu au prins lotul, ei trebuie să fie pregătiți pentru a se putea alătura oricând echipei, mai este un drum lung până la Cupa Mondială, pot apărea multe schimbări, iar ei trebuie să fie acolo 100%”, a declarat Eugen Apjok – antrenor principal al României.

Față de primul cantonament există și doi jucători noi: Tevita Manumua și Sikuea Taliauli. ”Prin participarea cu echipa României de 7s la Jocurile Europene, competiție de calificare olimpică, au îndeplinit și ultimul criteriu de eligibilitate. În prima fază vor face parte din grupul pentru următorul cantonament, însă trebuie să-și câștige locul”, a precizat Apjok.

În lotul extins al României figurează din partea CSM Știința Baia Mare următorii jucători: Robert Irimescu, Ștefan Iancu, Florian Roșu, Vlăduț Bocăneț, Mihai Mureșan, Sikuea Taliauli, Jason Tomane, Paul Popoaia.

Următorul cantonament începe în 8 iulie. România va disputa și trei meciuri test. Cu Statele Unite ale Americii (5 august), cu Georgia (12 august) și cu Italia (19 august).

”Stejarii” se află în Grupa B a Cupei Mondiale. Vor disputa primul meci în 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux. Apoi vor juca în 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux). În 30 septembrie vor întâlni Scoția (Lille) și în 8 octombrie Tonga (Lille).

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby (credit foto – Vasile Mihai-Antonio)

CITEȘTE ȘI:
Rugby | Un stejar pentru Stejarii României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.